beste-personal-trainer-in-amsterdam
  • Claudio Fray

Voorbeeld voedingsschema - Afvallen voor vrouwen

"Ik vind het lastig om te bedenken wat ik wil eten." Zo begon het gesprek met Nadia, een dame die ik vorig jaar begeleidde. Ik kijk haar peinzend aan, op zoek naar een manier om haar het juiste antwoord te geven. "Wil je snel of blijvend afvallen?" Ik probeer mijn lach in te houden, wetend wat het antwoord gaat zijn. "Allebei ook een optie?" Ze kijkt mij onderzoekend aan en ik hap toe. "Zeker. Als je bereid bent om te leren maar ook om in het begin het even op een andere manier te doen." Ze kijkt mij aan en geeft mij het leukste antwoord. "Zeg jij maar wat ik moet doen en ik doe het."

In 2015 begon ik vol enthousiasme aan mijn fitnesscarrière. Toen had ik eigenlijk al een beetje weerstand ontwikkeld tegen het schrijven van voedingsschema's. De reden is eigenlijk dat ik het gevoel had dat mensen het zich dan te makkelijk maken en niet de tijd nemen om na te denken. Een tijd geleden voelde ik dat het ook mogelijk was om het allebei te doen.


Het volgen van zo een voorbeeld voedingsschema om te kunnen afvallen moet wat mij betreft altijd hand in hand gaan met meer leren over voeding in het algemeen. Niet alleen het verkrijgen van het voorbeeld voedingsschema om te gaan afvallen, maar ook daadwerkelijk meer leren over voeding om af te vallen zal zou echt verder helpen.


Het voorbeeld voedingsschema

​Voordat je zomaar aan de slag gaat met deze voorbeeld voedingsschema voor afvallen is het belangrijk dat je je mindset rondom dit schema goed hebt. Dit is een voorbeeld die ik heb gemaakt om jou een richtlijn te geven. Het is niet representatief voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Daarvoor zou je verschillende schema's naast elkaar moeten houden.


Je kunt echter wel goede resultaten mee boeken door het een of twee keer per week toe te passen. Door soortgelijke dagen aan te houden en natuurlijk te variëren kun je tot andere goede voedingsschema's komen. Ik heb natuurlijk ook veel geschreven rondom voeding die je door kunt nemen.


Waar ik altijd voor pleit bij voedingsschema's voor afvallen is goed letten op de algehele lifestyle. Je wil natuurlijk extra alert zijn op je slaap, rust, hoeveelheid water en ook sporten of wandelen. Let dus op dat je rond de 2,5 tot 3 liter vocht binnenkrijgt (water, thee, koffie tellen allemaal mee) en dat je maximaal 4 kopjes koffie per dag drinkt.


Als je wil gaan afvallen door een voedingsschema te volgen is het ook nog eens extra belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam, je stressniveau en hoe jij je voelt. Hou in de gaten hoe je gewicht en lichaamssamenstelling verandert en kijk of dit je meer energie oplevert.

Voorbeeld voedingsschema voor een vrouw (±1500 calorieën)


Ontbijt

350 mL volle yoghurt

handje bessen

1 banaan

Lunch

1 plak roggebrood

1 plak geitenkaas

1 blik tonijn (op de roggebrood)

250 gram cherrytomaten


Tussendoortje 1 handje noten

Avondeten

200 gram kipfilet of kalkoenfilet

200 gram groenten naar keuze

150 gram zoete aardappelen

1 eetlepel mayonaise of andere saus
​Altijd een up-to-date voedingsschema voor afvallen

Hoe mooi zou het zijn als jij niet slechts één voorbeeld voedingsschema hebt, maar meerdere voedingsschema’s die aansluiten op wat jij nodig hebt? Een van de dingen die ik ook vaak hoor is "Ik vind het lastig om andere dingen te bedenken." En daarom help ik je ook graag om hierin een slag te maken.

​​

Je hebt ook altijd de keuze om een iets uitgebreider programma te gaan volgen. Ik zou je ook aanraden om erbij te sporten, dus naast mijn mooie workouts kun je ook de 10 dagen challenge volgen waarin jij aan de slag gaat met een gestructureerd programma en iedere dag een ander voedingsschema.


Het is ook helemaal niet moeilijk als je ook andere elementen combineert. Je kunt ook de lunch van het voorbeeld voedingsschema vervangen met een van de andere lunches die ik eerder heb gemaakt.

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven