beste-personal-trainer-in-amsterdam
  • Claudio Fray

Als moeder snel 5+ kilo afvallen


Inmiddels heb ik honderden moeders mogen trainen en begeleiden in het afvallen. Laten we echt heel eerlijk zijn: moeder zijn is géén makkelijke baan. Ja, baan! Omdat je er echt hard voor moet werken. Hoe leuk het ook is om kinderen te hebben is het soms gewoon zwaar. Je moet er voor je kinderen zijn en zij vragen veel aandacht en energie van je. Veel moeders komen aan na hun eerste (of volgende) zwangerschap. Het lijkt alsof je lichaam vet vasthoudt en het afvallen gewoon niet meer lukt. Maar hoe kun je als moeder nou op een gezonde en snelle manier afvallen? Ik kan je alvast verklappen dat afvallen niets te maken heeft met diëten of met een geheime manier van sporten. Ik wil je als moeder laten ervaren dat afvallen juist zit in de kleine keuzes die jij maakt.


Als je dus de kilo’s van je lijf af wilt zien vliegen mag je de volgende dingen gaan doen:

Wat je mag onthouden is dat je lichaam overtollig vet op een rustige manier verwijdert als je bezig bent met afvallen. Dat betekent dat je dit proces even de tijd mag geven zodat het op een efficiënte manier verloopt. GEMIDDELD genomen kun je maximaal 1 tot 1,5 % van je lichaamsgewicht per week afvallen. Dat betekent dat je als vrouw van 80kg per week maximaal 1,2kg kan afvallen. Maar dan mag je er natuurlijk wat voor doen! In het begin kan je wat sneller afvallen (2% van je lichaamsgewicht) maar het is aan te raden om je te houden aan de grens van 1-1.5% van je lichaamsgewicht.


Wat mag je voortaan doen om het resultaat te behalen die je graag wil zien?


1. Zet jezelf op de eerste plek

Veel moeders hebben het gevoel dat ze zichzelf moeten wegcijferen voor hun kinderen. Dat hun kinderen alle aandacht verdienen. Daarom kunnen veel moeders niet afvallen. Maar... als een vliegtuig neervalt zet je toch eerst je eigen masker op? Dat is niet zonder reden: als jij niet gezond bent kun je anderen niet helpen. Dus zet jezelf op nummer 1! Maak tijd om te sporten en gun jezelf meer gezonde voeding en momenten voor jezelf. Alleen dan ga je zien dat je snel afvalt en ook lekker in je vel zit. Afvallen doe je voor jezelf, maar ook zodat je een betere moeder kunt zijn. Toch?


2. Vraag om hulp

Moeder zijn kun je echt niet alleen doen. Of ja, het kan wel... Maar dan ben je niet gelukkig en zie je geen resultaat. Laat je man, moeder, tante, oma, buurvrouw of vriendinnen je hierbij helpen. Je kunt tijd voor jezelf, sporten, koken en je partner maken als je om hulp durft te vragen. Veel mensen willen je helpen als je erom vraagt! Hierdoor heb je meer tijd en rust en kun je je ook gaan focussen op het afvallen en je weer fit en energiek voelen. Hoe fijn is het dat je op deze manier aan je afvaldoel kunt werken?


3. Drink veel water

De grootste fout van veel moeders is niet genoeg water drinken. Ik blijf het herhalen, maar als je wilt afvallen dan mag je 3 of meer liter per dag drinken. Water is de olie van je vetverbrandingsmotor. Afvallen wordt gestimuleerd wanneer je voldoende water drinkt! Bovendien is dit heel goed voor je huid en wordt die jonger, strakker en stralend!


4. Eet minimaal 400 gram groenten

Groenten zijn onmisbaar in het afvallen. Je hebt de voedingsstoffen nodig zodat je lichaam efficiënt kan werken. Als je niet voldoende groenten eet, kun je ook niet op de juiste manier afvallen. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder gaat snaaien. En dat is weer goed voor het afvallen ;)


5. Eet gezond op (kinder-)feestjes

De moeder-valkuil die ik ook vaak tegenkom, is het bijwonen van kinderfeestjes en dan vervolgens alle zoetigheid en taart naar binnen schuiven. Dat schiet natuurlijk niet op als je wil afvallen. Mijn tip aan jou als moeder: laat de koekjes en de taart staan en neem snoepgroenten mee. Ja, misschien niet heel gezellig, maar dan voel je je straks wel goed als je ziet dat het afvallen lukt!


6. Pak je 8 uur slaap

Moeders: ik weet dat de eerste jaren slaap pakken onwijs moeilijk is. Maar span je in om dit echt heilig te maken. Slapen is namelijk een van de belangrijkste elementen om sneller te gaan afvallen. Als je slaapt is je lichaam automatisch vet aan het verbranden en schoont het je lichaam op. Dit natuurlijk in combinatie met voldoende beweging en letten op je voeding! Afvallen doe je dus door voldoende te slapen en je rust te pakken ;)


7. Laat je partner ook werken ;-)

Laat je man ook aan de slag gaan met de kids. Mannen kunnen ook prima de was doen, koken, de kinderen naar school brengen en er voor ze zijn. Jij hoeft het niet alleen te doen. Kan je man dit niet? Dan kun jij het hem leren. Ga het gesprek aan en deel de lusten en de lasten van het ouderschap op een eerlijke manier. Dan lukt het afvallen een stuk beter!!Welke tip ga je nu zeker toepassen?

Ik kan je alleen maar aanraden om ze allemaal te gaan doen! Je kunt ook mijn receptenboek downloaden om je te ondersteunen of de 10 dagen challenge uitproberen zodat je snel resultaat ziet!

316 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven