beste-personal-trainer-in-amsterdam
  • Claudio Fray

BLOG: Dames... Afvallen doe je NIET met detoxen!

Bijgewerkt: 25 sep 2020


Heb jij ook wel eens een detox kuur geprobeerd? Veel vrouwen en moeders die ik begeleid hebben wel eens een detox kuur gedaan. Veel bedrijven adverteren met een detox kuur en beloven wonderen.

Het lijkt alleen maar populairder te worden: er zijn inmiddels honderden commerciële partijen die verschillende soorten detox kuren aanbieden.


Je hoort echter wel ook controversiële verhalen over detoxen!

Het lijkt in eerste instantie heel logisch: door een korte tijd alleen natuurlijke superfoods te nemen die jouw lijf ontgiften, zou je stofwisseling een reset krijgen! Maar werkt dat echt zo? Nee, helaas werkt dat niet zo. Je lichaam is namelijk prima in staat om zichzelf te ontgiften als je voedingspatroon goed is en je voldoende water drinkt, plus een goede diepe ademhaling hebt.


In de praktijk zie ik als personal trainer dat detox kuren deze eigenschappen hebben: - De totale intake is vaak minder dan 1000 calorieën per dag. - Het bestaat met name uit vloeibaar eten - Het bevat vaak weinig eiwitten en vetten - Het duurt 3 tot 10 dagen


VOOR DE DUIDELIJKHEID:

- Detox drankjes en smoothies bevatten ontzettend veel voedingsstoffen en zijn een mooie aanvulling op jouw voedingspatroon. Maar het doet zeker niet wat het belooft: jouw lichaam ontgiften en binnen een week blijvend resultaat! Daar heb je al een goed functionerende lever voor. Dat doet al het ontgiften voor je. Bovendien is het niet optimaal om zo weinig calorieën te eten voor meerdere dagen. Je lichaam gaat in een staat van verhongering, wat vervolgens averechts werkt als je weer “normale voeding” gaat eten.


Moeders en vrouwen, er is geen substituut voor het echte werk dat je moet verzetten! Als je wilt afvallen kan het echt makkelijker en leuker, maar dit is het zeker niet. Het echte gevaar van zo'n kuur begint echter wanneer de duur langer is dan 3 dagen. Doordat je veel voedingsgroepen schrapt uit je dieet loop je al heel snel tekorten op. Een van de belangrijkste tekorten die je kunt oplopen tijdens detoxen is vet- en eiwittekort. Je hebt zowel eiwitten als vetten nodig voor een goed functionerend lichaam. Je breekt versneld spierweefsel af, raakt hormonaal uit balans en wordt moe en futloos wanneer je een periode achter elkaar te weinig eiwit en vet binnenkrijgt.

Dit is dus gevaarlijk voor moeders en vrouwen! Al helemaal wanneer je van plan bent om kinderen te krijgen of net kinderen hebt gehad. Wat detoxen jou als moeder en vrouw wel kan leren is dat je veel meer groenten mag nemen en meer mag nadenken over pure voeding.


WIL JE MEER UIT JE VOEDING HALEN?

Dan hebben we een aantal tips voor je die detoxen ons leert: - Eet meer (groene) groentes door bijvoorbeeld je smoothies, salades, wok etc. - Drink meer water - Eet puur en focus je op je lichaam én je gezondheid Heb je nog vragen? Stel die gerust aan mij! Ik help je graag om je eerste 3 kilo af te vallen binnen 14 dagen met voedingsadviezen en mijn online sportlessen Coach Fray Online. Ik zorg ervoor dat je wel voldoende voeding binnenkrijgt én de juiste beweging. Je kunt je hier inschrijven: www.thefray.nl/coachfrayonline

52 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven