web02.jpg
  • Claudio Fray

3 GEHEIMEN OM VAN JE BUIKVET AF TE KOMEN.

Als je dit hebt aangeklikt is de kans groot dat jij graag van wat buikvet af wil. Ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor je.


Het slechte nieuws eerst: je kunt niet specifiek je buikvet weg krijgen met een magische oplossing, een snelle kuur of een bepaalde buikspieroefening. Dat zijn nog altijd fabels van mensen die een product willen verkopen of de hoop van de kijker die hoopt het gouden ei te vinden op het gebied van buikvet weg krijgen.


Het goede nieuws is dat er dus veel manier zijn om indirect je buikvet aan te pakken en dus strakker in je vel te zitten. Ik kan je dus alvast verklappen dat het niks te maken heeft met specifieke oefeningen of een bepaald supplement ;) Check mijn 3 geheimen voor het verbranden van je buikvet!


Geheim 1: buikvet is niet anders dan andere vet, dus hij gaat op precies dezelfde manier weg.

Surprise surprise, het vet waarvan veel mensen denken dat het hardnekkig is om weg te krijgen is dus totaal niet anders dan al het andere vet in je lichaam. Hoe krijg je dit dus weg? Door hetzelfde te doen wat jij voor de rest van het vet in je lijf doet: afvallen.

Je lichaam heeft een mechanisme ontwikkeld waarbij hij vet opslaat waar hij vindt dat het goed is. Bij sommige mensen is het je buik, anderen juist je heupen en bij een aantal mensen die het niet zo goed hebben rondom je organen. Dat laatste kun je merken aan een bolle buik, met name de bovenkant van je buik. Dit is gevaarlijk, dus hier wil je snel actie op nemen. Dit is namelijk een groot risico voor allerlei ziektes en aandoeningen.

Dat terzijde, op het moment dat je van je buikvet wil afkomen zal je moeten afvallen. Dat doe je dus door je calorie inname geleidelijk te verlagen tot je merkt dat je gewicht afneemt of je kleding wat ruimer gaat zitten. De details bespaar ik je voor nu, daar zal ik wat anders over schrijven of opnemen.


Geheim 2: buikvet krijg je alleen weg als je heel je levensstijl aanpast.

Ik hoor nog te vaak van mensen dat ze hun buikvet weg willen krijgen door alleen een sapkuur of een snelle 90 dagen challenge te doen. Ik vind het zuur om dit te vertellen, maar er is geen makkelijke manier om aan je doelen te werken. Je zal er toch echt best wat moeite voor moeten doen.


Je levensstijl aanpassen betekent letterlijk heel kritisch kijken naar de manier waarop je leeft en alle domeinen even nalopen: ben ik op dit vlak goed bezig wat betreft mijn gezondheid? Denk aan:

- Je werk. Hoe reis je naar werk? Wat lunch je daar? Hoe zit het met stress en sta je wel eens op van je bureau?

- Je relaties. Heb je een omgeving waarin je gestimuleerd wordt om gezonder te eten en leven? Of zijn je vrienden allemaal feestbeesten? Hoe zit het met activiteiten, doen jullie altijd netflix & chill of wordt er wel eens iets actiefs gedaan?

- Je thuis. Hoe ziet je koelkast eruit? En je woning in het algemeen? Kom je thuis tot rust of is het daar alleen maar stress en haasten? Heb je een keuken en gebruik je die voor meer dan alleen magnetronmaaltijden?

- Je sport. Sport je? En doe je aan trainen of aan alleen bewegen? Daag je jezelf uit?


Als je niet alle domeinen aanpakt zal je waarschijnlijk niet het resultaat behalen die je graag wil.

Wat is jouw ultieme tip voor een gezondere levensstijl?


Geheim 3: Water drinken

Voor veel mensen een vergeten tip, maar water drinken is enorm belangrijk in het proces van afvallen. Als je voldoende drinkt zit je lichaam sneller vol en kun je je gezondheid ook ondersteunen.


Het is nou niet zo dat meer water je buikvet verbrandt, maar indirect wel. Als je bewust meer water drinkt in combinatie met het aanpassen van je voeding en je leefstijl, zul je dus zien wat water voor je kan doen.


Pas deze geheimen toe en laat het mij maar weten of je verschil ziet!

308 keer bekeken0 reacties